Edukacija - Kako pripremiti edukativni materijal uz pomoć simbola - Zagreb 14.03.2015.

Edukacija će se održati u subotu 14.03.2015. u Zagrebu, Trnjanska 128.

Početak edukacije: 10.00h

Planirani završetak oko 15.30h

 

Prvom dijelu edukacije u kojem će se prezentirati što i kako se mogu napraviti edukativni materijali mogu prisustvovati svi zainteresirani, dok je drugi dio edukacije konkretan rad na PCiju uz korištenje programskog paketa Boardmaker.

Kako prostorne mogućnosti ne omogućavaju više od 8-10 mjesta za PCijeve samo dio polaznika će moći sa svojim PCijevima pratiti drugi dio edukacije. Naravno da iako nemate PC ili ga nemate gdje staviti možete slušati i pratiti i taj drugi dio.

 

Prijave za edukacije molimo poslati ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na sms na mobitell HZDS 091 153 9698 do 10.03.2015.

Prednost sudjelovanja imaju roditelji i stručnjaci iz udruga za sindrom Down te molimo da u prijavi napišete da li ste roditelj, koliko starog djeteta i u kojoj ste udruzi. Stručnjaci molimo da navedu s kojom udrugom surađuju.

Ukoliko bude veći broj zainteresiranih definirat će se dodatni datumi edukacija.

Što je Boardmaker?

Boardmaker with Speaking Dynamically je programski paket koji je napravljen u USA od strane kompanije Mayer-Johnson (www.mayer-johnson.com). Programski paket sadrži preko 13000 slikovnih komunikacijskih simbola (Picture Communication Symbols) kojih se iz godine u godinu povećava broj. Nazivi simbola su prevedeni na preko 40 jezika, a među njima je i hrvatski jezik. S programskim paketom moguće je pripremati materijale za djecu, mlade i odrasle za različite dijagnoze i različite teškoće (autizam, cerebralna paraliza, Down sindrom, nedovoljno razvijen govor,...), za različite metode rada te za različite potrebe rane intervencije, predškolskog, školskog i cijelo životnog obrazovanja i odgoja.

   

Programskim paketom mogu se napraviti materijali koji će biti isprintani ili koji će biti korišteni isključivo na kompjuteru. Materijali se pripremaju za svako pojedino dijete prema njegovim teškoćama, potrebama i mogućnostima. Pripremljeni materijali se mogu napraviti interaktivnim, programiranim i popraćeni govorom na hrvatskom ili engleskom (po potrebi i drugim jezicima). S posebnim dodacima (npr. tasterima) uz kompjuter, materijali postaju osnovno sredstvo učenja neke djece, najčešće kod djece s cerebralnom paralizom.  

 

Boardmaker with Speaking Dynamically u Hrvatskoj se koristi u skorp deset godina, posebno vrlo intenzivno od strane grupe roditelja djece s Down sindromom, Hrvatske zajednice za Down sindrom te par roditelja iz udruge OKO za djecu s cerebralnom paralizom. Hrvatska zajednice za Down sindrom posjeduje trenutno 70 komada ovog programskog paketa. Programski paketi se daju na privremeno korištenje samo roditeljima iz udruga koji žele i znaju raditi te prođu edukaciju.

 

Additional information